ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΤΟ 1914 !





    Τον Απρίλιο του 1914 ο μητροπολίτης Αμασείας Γερμανός Καραβαγγέλης ,αυτος που πιο μπροστά ηταν μητροπολίτης στην Καστοριά, βρισκοταν στην Γερμανία και εκει έμαθε  απο τις  εφημερίδες  οτι οι νεότουρκοι  ετοιμάζονταν να εγκαταστήσουν τουρκικούς πληθυσμούς στον Πόντο για να αλλάξουν την συνθεση του πληθυσμου.Τοτε λοιπον ο Καραβαγγελης  μετεβη στο Κρονεμπουργκ ,εκει οπου βρισκόταν η βασίλισσα  των  Ελλήνων Σοφία ,παρουσιασθηκε ,την παρεκαλεσε να μεσολαβησει και η βασιλισσα αμεσως μιλησε για το θεμα αυτο στον αδελφο της ,τον αυτοκρατορα της Γερμανιας Γουλιελμο κι ετσι σώθηκε η   επαρχια του Καραβαγγελη απο τον εκτουρκισμο.   Να σημειωθει οτι ο Καραβαγγελης ηταν φανατικος βενιζελικος ,αλλα η βασιλισσα Σοφια με την μεγαλοψυχια που την διεκρινε δεν το ελαβε υποψη  αυτο ,αμεσως  μιλησε στον γερμανο Αυτοκρατορα και γλυτωσε η γη του Ποντου απο τον εκτουρκισμο ,χαριν της βασιλισσας Σοφιας!
Τα στοιχεία αυτα ειναι παρμενα απο διδακτορική διατριβή του κ.Σταικου Μιχαηλ που κατατεθηκε στο  ΑΠΘ  το 1997 και αφορουσε τον μητροπολιτη Γερμανο Καραβαγγελη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου